VOORBEELDEN OPENINGSDANS

Jullie gaan trouwen en bij het bruiloftsfeest hoort natuurlijk een openingsdans. Maar hoe gaan jullie dit aanpakken en welke muziek past hier het beste bij?

Er kan gekozen worden voor slechts één enkel schuifelnummer, waarbij jullie de mogelijkheid hebben dicht tegen elkaar aan te dansen. Maar steeds populairder is om te kiezen voor een persoonlijke mix die van te voren naar jullie wensen wordt samengesteld.

Wij adviseren jullie graag en bieden de mogelijkheid deze mix naar jullie wensen samen te stellen!

Hoe kiezen wij de nummers voor onze openingsdans?

Bepaal eerst samen of jullie openingsdans gaat bestaan uit één enkel nummer of juist meerdere muziekstukken.

Vinden jullie één nummer genoeg? Kies dan een nummer wat jullie beiden erg aanspreekt! Dit kan er een zijn, waar jullie al een lange tijd een bepaalde hechtenis mee hebben, maar ook kan er gekozen worden voor een nummer uit de Top 40. 

Het belangrijkste is dat jullie je allebei goed voelen bij de keuze van het nummer voor jullie openingsdans. Het is tenslotte jullie moment om het bruiloftsfeest als het ware te openen! Hiernaast een Top 10 van de meest populaire keuzes van bruidsparen die bij ons hebben geboekt.

 1. Beautiful in white – Westlife
 2. The book of love – Gavin James
 3. Perfect – Ed Sheeran
 4. Can’t help falling in love – Elvis Presley
 5. Thinking out loud – Ed Sheeran
 6. Heb ik ooit gezegd – Clouseau
 7. Love you more -Racoon
 8. All of me – John Legend
 9. Hero – Enrique Iglesias
 10. I was made for loving you – Tori Kelly

Een openingsdans met meerdere muziekdelen lijkt ons wel wat!

Vaak wordt er voor het eerste nummer gekozen voor een schuifelnummer, waarbij jullie als bruidspaar een momentje samen hebben om dicht tegen elkaar aan te dansen en te genieten van het moment.

Voor het tweede nummer is het dan juist erg leuk om voor een wat meer uptempo nummer te kiezen, waarbij jullie je gasten kunnen verbazen met een paar toffe dans moves. Dit kan zowel een bekend hedendaags nummer zijn, als een wat ouder plaatje van toen!

 

Lijkt het jullie juist leuk om het bruiloftsfeest te openen met meerdere muziekstukken? Dan kunnen wij een rol spelen in het ‘voormixen’ van jullie openingsdans. Dit betekent dat wij vooraf aan het bruiloftsfeest, op basis van jullie wensen, de verschillende muziekstukken in elkaar over laten lopen. Zo wordt jullie openingsdans niet alleen uniek, maar kunnen jullie ook nog eens alle gasten ontzettend doen verbazen!

 Benieuwd naar de mogelijkheden? Hebben jullie vragen of willen jullie meer advies? Neem vooral contact op, wij staan u graag te woord!

Uptempo 'hedendaagse' nummers

Uptempo 'oude' nummers

 1. Happy – Pharell Williams
 2. Party rock anthem – LMFAO
 3. Shut up and dance – Walk the moon
 4. Trumpets – Sean Paul
 5. Con calma – Daddy Yankee
 6. Uptown funk – Bruno Mars
 7. Independent woman – Destiny’s Child
 8. Suavemente – Elvis Crespo
 9. Dance with me tonight – Olly Murs
 10. Marry you – Bruno Mars
 1. Mambo nr 5 – Lou Bega
 2. Greased lightning – The Grease
 3. It’s not unusual – Tom Jones
 4. Jump on it apache – The Sugarhill Gang
 5. Paradise by the dashboard light – Meat Loaf
 6. The way you make me feel – Michael Jackson
 7. L’Amour toujours – Gigi D’Agostino
 8.  Celebration – Kool and the Gang
 9.  I wanna dance with somebody – Whitney Houston
 10.  Give it up – KC and the Sunshine Band

Voorbeelden 'mixen' openingsdans

Michel en Michelle waren het er beide over eens. De openingsdans moest uniek en spectaculair worden! Hiervoor werd er bewust gekozen voor drie doeltreffende nummers.

Het eerste nummer werd gekozen om op te schuifelen, namelijk ‘Jij bent de liefde’ van Guus Meeuwis. Met het tweede nummer, ‘Party rock anthem’ van LMFAO, werd een spetterende show vertoond door het bruidspaar naar alle gasten. En natuurlijk mocht het derde nummer niet ontbreken! ‘Latino’ van Chuckie was al snel de keuze van het bruidspaar om de gasten de dansvloer op te krijgen. Op de climax van het nummer werd het bruiloftsfeest dan ook feestelijk geopend met de eerste shot van één van onze confetti sets!

Voor de bruiloft van Henri en Leonie mochten wij ook een bewerking verrichten op de muziek voor de openingsdans. De twee nummers waar de openingsdans uit moest bestaan, waren al snel gekozen door het bruidspaar.

Er werd eerst geschuifeld op het nummer ‘I was made for loving you’ van Torri Kelly en vervolgens kwam er een plotselinge overgang naar het nummer ‘Dance with me tonight’ van Olly Murs. Voor dit tweede nummer waren de dansmoves al tijdig ingestudeerd door Henri en Leonie, waardoor het bruiloftsfeest op een schitterende wijze werd geopend!

Voor de openingsdans van Marnix en Marissa, moest er een aanpassing verricht worden op de mix voor de openingsdans. Zij wilde in het begin dicht tegen elkaar dansen op nummer ‘Heb ik ooit gezegd’ van Clouseau.

Aangezien er best wel een aantal kinderen aanwezig waren op het bruiloftsfeest wilde zij direct na de openingsdans een korte kinderdisco. Hierdoor was voor het tweede nummer al snel de keuze gevallen op ‘Oya le le’ van K3.

De plannen voor de openingsdans van Mark en Silvana waren al vrij snel gemaakt en de mix moest gaan bestaan uit drie nummers. Zij wilden namelijk eerst een momentje samen op ‘Reminder’ van Mumford & Sons en vervolgden de openingsdans met een deel uit ‘Paradise by the dashboard light’ van Meat Loaf, waarbij ze al hun dans skills lieten zien aan de gasten. 

‘Levels’ van Avicii werd het derde nummer, waarbij één van onze Confetti Sets werd gebruikt en vervolgens alle gasten op de dansvloer werden getrokken om het bruiloftsfeest te vervolgen!

Wouter en Irene zeiden in een kennismakingsgesprek beide niet zo goed te zijn in dansen, toen we het hadden over de openingsdans. Toch wilden ze wel een unieke openingsdans, waarbij ze begonnen op ‘Magic’ van Coldplay om een momentje samen te hebben.

Hierna mocht vrijwel iedereen gelijk de dansvloer op om er een hele gezellige avond van te maken! Vandaar dat ‘Shut up and dance’ van Walk The Moon werd gekozen als tweede nummer en het feest vervolgens los kon gaan op ‘Celebration’ van Kool and the Gang.

Voor de openingsdans van Joost en Marit werd er gekozen voor twee specifieke nummers. Zij wilden beginnen met schuifelen op het nummer ‘Angels’ van Robbie Williams en vervolgens een plotselinge overgang naar ‘Trumpets’ van Sean Paul.

Voor dit tweede nummer werden de dans moves tijdig voor de bruiloft al goed ingestudeerd, waardoor er op het bruiloftsfeest zelf een spetterende ‘act’ werd weggegeven door het bruidspaar aan alle gasten.