DJ WORKSHOP

Naast het verzorgen van evenementen en het verhuren van apparatuur en diensten, geven wij ook dj workshops! De kans voor jongeren om hun talent te ontdekken. Voor iedereen die altijd al heeft willen leren draaien en voor een betaalbare prijs.

Wij geven deze workshops om jonge DJ´s de basis van het draaien te leren. Hoe laat je de ene track overlopen in de andere, en hoe maak je dus de perfecte mix?

Individueel of in groepsverband

Onze workshops kunnen zowel individueel als in groepsverband worden afgenomen. Aangezien het aantal personen per groep kan verschillen, vragen wij u contact met ons op te nemen. Zijn er meerdere workshops gewenst om het DJ vak goed onder de knie te krijgen, wordt er natuurlijk een korting verrekend!

Gelegenheden

Onze workshops zijn ideaal voor kinderfeestjes en schoolactiviteiten. Iedereen leert de basis van het beatmatchen en krijgt de kans om twee verschillende tracks in elkaar over te laten lopen. Ook kunnen er tijdens de workshop vragen worden gesteld. Zowel privéles als grote groepen zijn mogelijk. Afhankelijk van het aantal personen en een mogelijk tijdsbestek bespreken wij graag met u hoe de workshop eruit zal zien.

Wat u kunt verwachten

Bij mensen die nog nooit eerder een workshop of DJ les hebben gehad starten wij altijd met een korte theorieles. Wij zullen een uitleg geven over de volgende punten:

  • BPM oftewel beats per minuut
  • Muziekstijlen met verschillende tempo’s
  • Het gebruik van Rekordbox
  • De basis van het beatmatchen

Na de theorieles is het tijd om zelf te draaien en te leren beatmatchen.

Wij leren je het juiste moment te kiezen voor het inbrengen van de nieuwe track. Hierna zul je deze moeten beatmatchen met behulp van een hoofdtelefoon. Dan is het de bedoeling de nieuwe track in te mixen en de oude track naar de achtergrond te brengen. Als laatst zul je de track die op de achtergrond klinkt er uit moeten halen en heb je de tijd om weer een nieuwe track uit te kiezen.

Wat hebben wij nodig?

In principe nemen wij alle benodigdheden voor de workshop zelf mee. Enkel een stopcontact is dan nodig voor de stroom. Wij hebben in ieder geval het volgende bij:

Wanneer de workshop op een school wordt gegeven nemen wij vaak ook een PowerPoint presentatie mee. Hierdoor is de theorieles ook voor de mensen achterin duidelijk te volgen.

Workshop aanvragen

Wij geven enkel workshops op locatie. Wilt u bij ons een workshop aanvragen? Wij horen graag van u het aantal personen!

In overleg is er natuurlijk van alles mogelijk. Wij raden u dan ook aan (telefonisch) contact met ons op te nemen. Uiteraard kunt u ook een mailtje sturen. Wij proberen dan zo snel mogelijk te antwoorden!